050-750 25 47 joseboksebeld@gmail.com

levensvragen

Ken je dat, dat je in je leven voortdurend thema’s tegen komt waar je last van hebt? Misschien vraag je je af of je iets verkeerd doet. Om wanhopig van te worden soms. Zou het kunnen dat deze hindernissen iets met jou te maken hebben? Niet omdat je iets verkeerd doet, maar omdat de situatie iets van je vraagt. Deze vraag zou je eens anders kunnen benaderen, zodat via de hindernis een kracht in jou geboren kan worden.

Er roert zich iets

Wanneer je in je leven tegen vaste patronen aanloopt, wanneer je wilt veranderen, maar je weet niet hoe.
Je bent misschien ontevreden of onrustig en je zou er wel eens met iemand over willen praten. Iemand die naar je luistert en vragen stelt die aansluiten bij jouw verhaal. Biografische gesprekken zijn dan een goed middel! In plaats van te focussen op een probleem, geven deze gesprekken inzicht en overzicht op je leven. Ze helpen dat wat verborgen zit te verwoorden en maken je potenties zichtbaar. Je wordt uitgenodigd om een stap in de verandering te zetten.

Waarom?

De reden voor een biografisch gesprek kan zijn dat je een stap wilt maken om te veranderen:
in uiterlijke zin: door een kleine stap te zetten, kunnen er grote dingen worden bewerkstelligd.
innerlijk: door bijvoorbeeld helderheid te krijgen waarom je iets in je leven altijd tegen komt. Misschien zit daar wel een raadsel achter dat je gaat zien, waardoor het vertrouwen in jezelf of in het leven toeneemt. Misschien hebben de moeilijke dingen juist wel iets gebracht.

Of je kijkt terug op je leven en je ziet: dit ben ik, dit is mijn leven. Je leert daardoor meer te aanvaarden, de mooie en de moeilijke gebeurtenissen.
Je kunt het verleden los laten en naar de toekomst kijken.

Aan de slag!

Tijdens de intake staan we stil bij de vraag waar je mee komt. Ik ga de vraag bevragen en zal met je bespreken welke trajecten we kunnen doen. We bepalen of we met elkaar verder gaan.
Tijdens de gesprekken stel ik wekkende vragen die jou aan het denken zetten over je leven. Jouw reacties die een vibratie teweeg brengen kunnen op de flip-over gezet worden. In een kwintessent-gesprek bekijken we de essenties die je opgeschreven hebt. Deze geven mogelijk een antwoord op je beginvraag.

Rondom het 60e jaar

 Ik heb me gespecialiseerd in de periode  van 56 tot 63 jaar. Deze periode kan best heftig zijn, maar staat niet als zodanig bekend. Wat ik in gesprekken hoorde en ook in mijn eigen leven ervaarde, was dat oude thema’s in een nieuw jasje langs komen. Deze thema’s hebben te maken met de eerste zeven levensjaren, die deels onbewust waren en ons overkwamen. Nu kunnen we er naar kijken en ze omvormen. Dit geeft nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Deze periode kun je omschrijven als naar essentie zoekend, naar binnen kerend, het verleden verterend. Je kunt door het opruimen van het verleden je eigen bron vinden en zekerheid in jezelf gaan vinden. De zelfgestelde opdracht kan zich in je gaan roeren en wat je daarmee wilt in de rest van je leven; wat is nog belangrijk voor je, wat laat je achter. 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Viervelden gesprek

We bekijken je leven vanuit vier lagen:

  1. Vanuit de materie die je hebt verzameld en waarin jij je uitgedrukt hebt.
  2. Vanuit je levensstroom, je patronen, je gezondheid.
  3. Vanuit je zielenleven, sympathieën, antipathieën, krachten, belemmeringen.
  4. Vanuit je stuurmanskunst, waar heb je keuzes gemaakt? Per sessie gaan we één item door. In een laatste gesprek verzamelen we alles en probeer je zelf een antwoord te vinden op je beginvraag en bepaal je welke stap je gaat zetten. In totaal voeren we zes gesprekken.

Zevenjaarsperiodes

Gesprekken aan de hand van zevenjaarsperiodes betekent dat we je leven bekijken per periode van zeven jaar.

In elke zeven jaar zijn er bepaalde ontwikkelingen aan de orde. Deze ontwikkelingen zijn universeel, maar daarbinnen toch individueel gevormd. Je ontdekt hoe jij dat hebt gedaan in je leven, zonder oordeel, maar met verwondering.

Vragen die ik stel zijn onder andere:

  • Wat was specifiek van jou?
  • Waarin was je anders of hetzelfde
  • Wie was jou held, heldin?
  • Wie was jij, wie ben jij en wie wil je graag zijn?
  • Welke hindernissen waren er en hoe ben je daarmee omgegaan?
  • Welke geschenken kreeg je en wat heeft dat met jou gedaan?

Aan de hand van deze sessies kijk je met nieuwe ogen naar je leven. Er kan dankbaarheid, verwondering of tevredenheid ontstaan, maar ook een gevoel dat je nog iets wilt oppakken. Het delen van je leven met een ander kan heling geven, zeker ook voor mensen die een eenzame weg kennen.

Niels:

“Ik heb bij José de biografiegesprekken op basis van de vier velden doorlopen. José is een prettige gesprekspartner die goed doorvraagt. We zijn begonnen met een heldere formulering van de vraag waarmee ik op dat moment bezig was. Vervolgens hebben we de vraag benaderd vanuit de vier antroposofische wezensdelen. Ik had helemaal geen ervaring met antroposofie, maar de gesprekken hebben mij goed geholpen om meer inzicht in mezelf te krijgen. Die inzichten helpen mij nu bij het zetten van een volgende stap.”

Ellen Pastoor:

“Omdat ik vastliep in mijn werk zocht ik hulp en kwam zo terecht bij José. Zij heeft Biografische gesprekken met mij gevoerd die mij veel nieuwe inzichten hebben gegeven. Ik zag dan ook steeds weer uit naar het volgende gesprek. Per sessie keken we steeds terug op 7 jaren van mijn leven. We begonnen met de babytijd en eindigden in mijn geval, na 8 sessies, bij mijn huidige leven. 

José bereidt zich elke keer zeer grondig voor en dat merk je tijdens de gesprekken. Ze zorgt ervoor dat je bij de les blijft zonder dat dit echt opvalt en loodst je door je leven met precies de juiste vragen. Hierdoor keek ik naar mijn leven op een manier die ik nooit eerder had gedaan. Zeker in je kindertijd maar ook in je vroege volwassenheid maak je vaak iets mee of  doe je iets wat consequenties kan hebben voor de rest van je leven. Zo was dat ook bij mij. Maar de desastreuze episodes uit mijn leven bleken bij nader inzien toch ook veel goeds te hebben gebracht. Zo had ik het nog nooit ervaren maar het gaf me een veel beter en meer reëel gevoel over mezelf. Het gaf me inspiratie en nieuwe energie om mijn leven op te pakken en kansen te zien waar ik eerst werd verblind door blinde vlekken.

Inmiddels heb ik één kamer van mijn huis verbouwd tot praktijkruimte en geef ik, naast mijn baan als ambtenaar, af en toe iemand een massage. Ik krijg daar veel energie van en op termijn hoop ik er zoveel inkomsten uit te kunnen genereren dat ik minder kan gaan werken in het werk dat ik nu doe en dat eigenlijk niet bij me past. Maar nu al voelt het veel beter en meer in balans.”

Dankjewel José!