050-750 25 47 joseboksebeld@gmail.com

Uitwendige therapie

Uitwendige therapie is een behandeling waarbij van buitenaf, via de huid, een proces van binnenuit in beweging wordt gebracht. Door dit proces zul je ervaren weer meer heel te worden. Nog steeds ben ik verrast door de werking van kruiden. Hieronder beschrijf ik de verschillende vormen vormen van uitwendige therapie. Wat je echter ondergaat en innerlijk ervaart is veel groter. Je komt thuis bij jezelf, hierdoor wordt je zelfgenezend vermogen aangesproken.De behandelingen zijn werkzaam bij allerlei klachten. Van slaapproblemen tot neuropathie, van whiplash tot burn-out, van autisme tot niet aangeboren hersenletsel (NAH)……

behandelruimte

Als je bij mij komt maak ik de eerste keer ruimte voor kennismaking, een intake en het uitwisselen van informatie. Wellicht heb je ook vragen. Aan de hand hiervan, kies ik een behandeling en substantie uit. Dit bespreek ik met je.

De ruimte waarin ik werk is lekker warm, de wanden zijn met leem bewerkt. Er staat een behandeltafel met een flanellen laken en dekens, er ligt een kruik.

Inwrijvingen

Wanneer ik voor een ritmische inwrijving kies ziet dat er als volgt uit:
Ritmische inwrijvingen zijn rustige stromende bewegingen vanuit de periferie naar het centrum. Alleen het onderdeel dat ik behandel ligt bloot. Verder blijft alles warm en toegedekt. Door de kwaliteit van de aandacht voel je je werkelijk aangeraakt. Je ervaart de eigen lichamelijke begrenzing, wat in het dagelijks leven eenvoudiger maakt om ja of nee te zeggen. De stromende beweging van de therapie activeert de levensstroom, waardoor de levenszin en vitaliteit toenemen.

Kompres

En een kompres is een doekje van katoen, linnen of zijde met daarop een zalf, olie of een kruideninfusie. Deze wordt plaatselijk aangebracht, toegedekt of bevestigd.  Een voorbeeld is een kamille-buikkompres bij obstipatie.

Nazorg

In beide gevallen lig je na de behandeling nog een half uur na te rusten en word je daarna gewekt met een kopje thee. Al met al duurt een behandeling zo’n
5 kwartier. 
Om de werking tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om deze behandeling 7 tot 14 keer te ondergaan in een wekelijks ritme.

Bij een volgende behandeling informeer ik wat er intussen is gebeurd en stel ik zo nodig de behandeling bij.

Nazorg

In beide gevallen lig je na de behandeling nog een half uur na te rusten en word je daarna gewekt met een kopje thee. Al met al duurt een behandeling zo’n
5 kwartier. 
Om de werking tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om deze behandeling 7 tot 14 keer te ondergaan in een wekelijks ritme.

Bij een volgende behandeling informeer ik wat er intussen is gebeurd en stel ik zo nodig de behandeling bij.

Aanbevelingen

Marcella:

“In juli 2019 kwam ik door een ingrijpende gebeurtenis bij José. De ritmische inwrijvingen met etherische olie heb ik ervaren als balsem voor de gekwetste ziel. Vooral het diepe gevoel van geborgenheid, waarbij warmte wezenlijk werd, zorgden ervoor dat ik weer aansterkte. Ook de artrose van de onderrug heeft baat bij de inwrijvingen, waarbij José vanuit haar rijke ervaringen, de juiste keuze maakt welke olie en zalf ze gebruikt.

Ik prijs me werkelijk gelukkig, dat ik in haar sfeervolle behandelruimte, deze genezende krachten kan opnemen!”

De moeder van Emma:

“Onze dochter Emma van 19 jaar krijgt al jarenlang inwrijvingen van José en sinds een jaar op wekelijkse basis.
Emma is meervoudig gehandicapt, kan niet praten en functioneert op leeftijd van een 2 jarige peuter.
De reden voor behandeling bij José zijn veelvuldige luchtwegklachten, constipatie, slecht slapen en een moeilijk instelbare epilepsie.
De inwrijvingen van José zorgen voor een aanzienlijke vermindering van klachten, Emma zit beter in haar vel en heeft zoveel meer energie overdag. De energie lijkt beter door haar lichaam te stromen waardoor zij beter geaard is, helderder en in staat is om goed contact te maken.
José stemt in alle veiligheid nauwkeurig af op Emma waardoor zij zich kan overgeven aan de inwrijving.

De meeste consulten starten met een dikke knuffel van Emma voor José, voor ons duidelijk dat Emma naast de resultaten van de inwrijving hier ook echt van geniet.”

Corrie van der Zee:

“Ik heb regelmatig antroposofische inwrijvingen van José gekregen. Haar professionaliteit als antroposofisch verpleegkundige samen met haar integere liefdevolle persoonlijkheid heb ik elke keer als helend ervaren. Zij laat haar handen zacht hun werk doen.”

Saskia:

“Het is voor mij altijd een rustpunt om naar José te gaan.
De onrust, de vermoeidheid omvormen naar de kracht, die er ook is.
José luistert, geeft ruimte, is zorgvuldig , respectvol en liefdevol.
Ze verstaat haar vak, zoekt met kennis de meest passende olie.

Ik voel me gesteund en begrepen.” 

Miriam Houthoff:

“In een voor mij moeilijke periode ben ik naar praktijk Omwenden gegaan voor een reeks ritmische inwrijvingen. Wat het mij binnen een hele korte tijd bracht is dat ik me weer verbonden voelde met mezelf, weer aarde in mezelf. Daardoor kon ik ook weer in mijn kracht gaan staan.

Ik heb het ervaren als een warme, open en vooral veilige omgeving en sfeer waarin warmte, zachtheid en rust de boventoon voeren.

Voor mij was het een kado om een inwrijving te krijgen op het moment zelf. Maar het meest merkbaar was het voor mij na de inwrijving dat ik me prettiger in mijn vel voelde, weer meer in verbinding stond met mijn kern en ik weer ruimte voelde om mezelf te kunnen zijn”.