050-750 25 47 joseboksebeld@gmail.com

Hypericum of Sint Janskruid

Sint Janskruid bloeit in de tijd van Sint Jan. Velen kennen Sint Jan niet meer, maar hij is de heilige Johannes. Hij werd 6 maanden voor Christus geboren op 24 juni. In verschillende kringen, zoals in het Katholicisme, maar ook binnen de antroposofie word dit feest gevierd. Hij was de verkondiger van het licht.

Dit licht is ook te vinden in het sint janskruid. De plant bloeit omstreeks deze tijd, midzomer, wanneer de zon net over zijn hoogste punt heen is. De bloemetjes staan aan het eind van de steel en hebben een  warm gele kleur, met heel veel meeldraden. Als je zo op het eerste blik kijkt ziet het er wat rommelig uit, maar het heeft toch een duidelijke structuur. De plant heeft een recht omhoog gaande stengel, die zich bovenaan vertakt. Hierdoor maakt het de indruk van een omgekeerde piramide. Alsof het zoveel mogelijk licht wil opvangen. Dit sint janskruid doet dat dan ook. Het vangt het zonnelicht op in de bloemetjes, maar ook in de ellipsvormige blaadjes. Als je zo’n blaadje tegen het licht houdt, zie je allemaal spikkeltjes, dit zijn kleine druppeltjes etherische olie. Wat een wonder toch?

Van dit wonder maak ik gebruik binnen de uitwendige behandelingen met kruiden oliën. Je zou kunnen zeggen dat ik gebruik maak van zowel de licht- en warmtekracht als de structuur van de plant.

Ik zet het bijvoorbeeld in bij kinderen die ’s nachts nog bedplassen, maar ook bij sombere stemmingen, evenals bij bepaalde pijnklachten.

Dit zijn globale aanwijzingen. Wanneer iemand bij me komt doe ik altijd een intake en op grond daarvan zoek ik een plant die bij deze persoon met deze klacht het beste match.

Beschrijving van client:

Jonge vrouw van 23 jaar met neuralgische pijn aan rechterbeen dit naar aanleiding van een trap van een paard op jonge leeftijd. Bij behandeling door medisch specialisten was het advies een Cryo neurolyse behandeling. Ze had zoveel last van haar been dat ze deze er wel af wilde hebben. Ik heb haar een serie oliekompressen meegegeven met Arnica-olie, Aconitumolie en Hypericumolie. Deze kon ze een maand lang zelf aanbrengen in een bepaalde volgorde en ritme.

Momenteel is zij bijna pijnvrij.

Fit blijven tijdens de coronacrisis

Dit is een voorbeeld bericht. Hoe zorg ik er zelf voor dat ik zo gezond mogelijk leef zodat het coronavirus zo min mogelijk vat op me heeft.